Насърчаването на включването на младите хора чрез различни платформи в

...
Насърчаването на включването на младите хора чрез различни платформи в
Коментари Харесай

Министър Кралев: Включването на младите хора в обществените и политическите процеси е основен ангажимент

Насърчаването на включването на младежите посредством разнообразни платформи в публичните и политическите процеси, както и битката с младежката безработица, е главен ангажимент за нас. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на откриването на Европейската младежка конференция, която се организира в НДК като част от интензивностите на ММС от Българското председателството на Съвета на Европейски Съюз.
Събитието бе публично намерено от вицепремиера Томислав Дончев и от министър Кралев. Конференцията е платформа за ефикасна работа сред младежите и представителите на институции, виновни за осъществяването на младежките политики в Европа. Тя има за цел да изготви „ Европейски юношески цели “, които ще послужат като съответна рекомендация към Европейската комисия за идната Европейска тактика за младежта. На нейна база ще бъде направена новата Национална тактика за младежта.
На откриването на събитието участваха още зам.-върховният комисар по човешки права на Организация на обединените нации Кейт Гилмор, Алана Армитаж – районен шеф на фонда за население и развиване на Организация на обединените нации, Афшан Кан - районен шеф на УНИЦЕФ за Европа и Азия, ръководителят на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, заместник-министрите на младежта и спорта Ваня Колева и на образованието и науката Деница Сачева, Илина Мутафчиева – ръководител на Националния юношески конгрес и други
„ Днес в залата има над 250 индивида от 40 страни, което демонстрира, че за България младежите са освен бъдещето, само че и сегашното. Бих желал да подчертая и значимостта на наличието на младежите от Западните Балкани и Източното партньорство, което е от изключително значение за целите на българското държавно управление и на премиера Бойко Борисов в границите на Председателството. Правителството на Република България е първото, което слага измежду своите хоризонтални цели в границите на Председателство на Съвета на Европейски Съюз “Младите хора и бъдещето на Европа ”. Това е подбудено от целенасочената политика и на Министерство на младежта и спорта към качествено и стабилно младежко развиване “, сподели министър Кралев.
Той прикани участниците в конференцията да употребяват опцията да основат първите Европейски юношески цели, по отношение на своите потребности, визия и хрумвания за бъдещето на Европа. Според Красен Кралев това, че в правенето на задачите вземат участие и младежи с нарушен слух, е превъзходен образец за обществено включване.
Министърът пожела на младежите да не стопират да имат вяра в себе си и да работят за фундаменталните полезности на Европейския съюз и човешките права, цитирайки думи на Нелсън Мандела: “It always seems impossible until it`s done ”.
Зам.-министър ръководителят Томислав Дончев подчертава върху нуждата от ефикасен разговор сред представителите на разнообразни генерации. „ Трябва да има разговор. Освен взаимност сред другите групи в обществото е значимо да има и взаимност сред поколенията “, сподели Дончев.
След формалното разкриване заместник-министър Ваня Колева взе присъединяване в интерактивен панел на високо равнище – „ Бъдещето на младежите в Европа и оттатък “.
„ Ние се стараем да водим една в действителност систематична политика, ориентирана към младежите. В последната близо една година работим още по-усилено, тъй че да сътворяваме от ден на ден благоприятни условия за младите българи “, съобщи заместник-министър Колева.
За Европейската младежка конференция за пръв път в Европа ще дойде Специалният делегат на Организация на обединените нации по младежките въпроси Джаятма Уикенмараняке. В формалното закриване на събитието ще взе участие и еврокомисарят по обучение, просвета, юноша и спорт Тибор Наврачич.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР