Насърчаването на децата да консумират разнообразие от хранителни вещества е

...
Насърчаването на децата да консумират разнообразие от хранителни вещества е
Коментари Харесай

5 гениални начина да добавите зеленчуци към детската храна

Насърчаването на децата да употребяват многообразие от хранителни субстанции е от решаващо значение за тяхното изцяло здраве и развиване. Зеленчуците са главен съставен елемент на уравновесената диета, осигурявайки съществени витамини, минерали и фибри, нужни за оптимално здраве. Въпреки това, доста деца могат да бъдат придирчиви към новите храни или просто да не харесват усета на избрани зеленчуци. Тази публикация дава хрумвания по какъв начин да скриете зеленчуците в храната на детето си, предписания за фамилни ястия и дребни хитринки, които всяка млада майка би трябвало да знае за храненето на децата си и оправянето със слоади.

Скриване на зеленчуци в храната
Прикриването на зеленчуци в обичаните храни на детето ви може да бъде превъзходен метод да гарантирате, че получават нужните хранителни субстанции. Ето няколко хрумвания:

Зеленчукови пюрета: Пасирайте сварени зеленчуци като моркови, тиквички или карфиол и ги смесете със сос за паста, супи или даже картофено пюре.

Зеленчукови смутита: Добавете спанак, кейл или други зеленолистни към плодови смутита, с цел да създадете вкусни и питателни питиета.

Песто от грах: Използвайте сварен зелен грах вместо обичайно песто в сандвичи или паста.

Овесени ядки със зеленчуци: Смесете настъргани моркови, тиквички или други зеленчуци в овесена каша или омлет.

Домашни сосове: Добавете накълцани зеленчуци към домашно приготвени сосове за месо или риба.

Семейни предписания, които децата обичат
Приготвянето на храна дружно с децата може да направи храненето по-приятно и занимателно. Ето няколко предписания, които включват зеленчуци и евентуално ще се харесат на цялото семейство:

Пилешки хапки със зеленчуци и сладка царевица
Лазаня със спанак и гъби
Супа от леща с моркови и целина
Печени зеленчуци с дресинг от хумус
Салата с киноа и черен фасул

Малки хитринки за младите майки
Ето няколко съвета, които могат да оказват помощ на младите майки да се оправят с храненето на децата си и да преодолеят любовта си към пицата и сладкишите:

Бъдете търпеливи и непрекъснати: Отнема време децата да свикнат с нови усети и текстури. Не се обезсърчавайте, в случай че не харесат зеленчуците веднага; продължете да пробвате разнообразни способи и комбинации.
Направете го образно привлекателно: Подредете цветни зеленчуци в чинията или оформете храната в занимателни форми, с цел да извършите храненето по-привлекателно.
Използвайте позитивна поддръжка: Похвалете децата си, когато пробват нови храни или демонстрират предпочитание да ядат зеленчуци и избягвайте принудата.
Създайте рутина: Сервирайте зеленчуци като част от постоянното хранене, тъй че децата да свикнат да ги виждат и чакат.
Опитайте още веднъж: Ако детето ви откаже избрана храна, изчакайте известно време и по-късно пробвайте още веднъж. Детските вкусови желания могат да се трансформират с времето.

Насърчаването на децата да употребяват зеленчуци и други здравословни храни може да бъде предизвикателство, само че с креативност, самообладание и поредност можете да помогнете на децата си да развият положителни хранителни привички. Чрез скриване на зеленчуци в храната, подготвяне на фамилни предписания, потребление на дребни хитринки и справяне със слоади, младите майки могат да подсигуряват, че децата им получават нужните хранителни субстанции за напредък и развиване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР