Насаждения от опиум върху повече от 156 акра земя в

...
Насаждения от опиум върху повече от 156 акра земя в
Коментари Харесай

Талибаните унищожиха над 156 акра насаждения с опиум в Афганистан

Насаждения от опиат върху повече от 156 акра земя в Афганистан са унищожени, съобщи ДПА, като се базира на изказване на афганистанското министерство на вътрешните работи.

Според представител на ведомството интервенцията е била извършена от полицейски сили за битка с опиатите в разнообразни провинции на страната.

След като се върнаха на власт през август 2021 година, талибаните започнаха акция за лекуване на хиляди наркомани в цялата страна - проблем, който значително беше подценяван през последните две десетилетия.

Правителството на талибаните си завоюва заслуги за ограниченията във връзка с стотици млади наркомани в един от кварталите на столицата Кабул, прочут с огромния брой живеещи там наркозависими.

През април предходната година висшият водач на талибаните Хайбатула Ахунзада забрани с декрет развъждането на мак в Афганистан. Въпреки това, тазгодишната годишна продукция значително е заобиколила новите правила.

По данни на Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността през 2022 година развъждането на опиат в Афганистан се е нараснало с 32 %.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР