НАСА увери, че Земята няма да бъде ударена от астероида

...
НАСА увери, че Земята няма да бъде ударена от астероида
Коментари Харесай

НАСА увери света: Опасният астероид Апофис няма да удари Земята най-малко 100 г.

НАСА увери, че Земята няма да бъде ударена от метеорита Апофис през идващите минимум 100 година През последните 15 година учените се притесняваха, че метеоритът ще удари планетата ни , осведомят АП и " Гардиън ".

340-метровата галактическа канара бе на основната страница на всички издания през 2004 година след откриването й, което докара до някои притеснителни прогнози за орбита на метеорита , наименуван от специалист на НАСА " рожба на рискови метеорити ".

Предполагаше се, че ще премине рисково близо през 2029 година и 2036 година НАСА изключи удар при тези две прекосявания, само че към момента имаше възможност да се случи 2068 година

Но нови наблюдения с телескоп разкриват, че се изключва конфликт с планетата ни и Апофис публично е изваден от листата с рискови метеорити на НАСА.

Изчисленията на галактическата организация демонстрират, че през 2068 година конфликт няма да се случи и даже през идващите 100 година

Учените са съумели да засекат по-точна орбита на метеорита към Слънцето с помощта на радарни наблюдения по-рано този месец, когато метеоритът е прекосявал със 17 километра в час.

Апофис ще премине на 32 000 километра от Земята на 13 април 2029 година Това е една десета от дистанцията сред Земята и Луната и по-близо до информационните спътници към планетата ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР