НАСА успя да изстреля успешномегаракетата Артемис 1“към Луната.Това стана от

...
НАСА успя да изстреля успешномегаракетата Артемис 1“към Луната.Това стана от
Коментари Харесай

НАСА успя да изстреля успешно мегаракетата „Артемис 1“ към Луната

НАСА съумя да изстреля успешномегаракетата „ Артемис 1 “към Луната.

Това стана от третия път, откакто два предходни опита бяха отсрочени поради механически проблеми през август и началото на септември.

Най-мощната ракета в света се чака да изведе капсула в орбита към Луната. НАСА се надява да изпрати четирима астронавти в орбита към Луната през 2024 година и най-рано през 2025 година екипаж да кацне на повърхността й.

От 1972 година американски галактически транспортен съд не е кацнал на естествения сателит на Земята. Единият от квалифицираните роувъри е с размерите на кутия за обувки и е кръстен „ Айрис ".

Той към този момент е прикован към спускаемия уред " Перегрин " и е допустимо още през първата половина на тази година да доближи до Луната, твърди Джон Торнтън, изпълнителен шеф на компанията „ Астроботик ", създала устройствата. Фирмата има контракт с НАСА на стойност 79,5 милиона щатски $.

Американската галактическа организация е договорила съглашение и с компанията “Интюитив машийнс “, която също е конструирала роботизирано спускаемо устройство, готово за лунната повърхнина. Апаратът " Нова-Си " (Nova-C) разполага с дребен роувър. Договорът е за 77 милиона щатски $.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР