НАСА съобщи, че изтичането на въздух от руския модул Звезда“

...
НАСА съобщи, че изтичането на въздух от руския модул Звезда“
Коментари Харесай

Отново: НАСА съобщи, че изтичането на въздух от модула Звезда на МКС се е удвоило

НАСА заяви, че приключването на въздух от съветския модул „ Звезда “ се е удвоило. И (по непотвърдена информация от Роскосмос) сега изтича със скорост от 1 кг дневно. Преходната камера (ПК) на съветския сегмент на МКС към този момент е херметизирана. Роскосмос удостовери теча и съобщи, че случаят не съставлява опасност за екипажа и полетът на станцията продължава в естествен режим.

Руският сегмент се състои от шест модула: „ Звезда “, „ Заря “, „ Рассвет “, „ Поиск “, „ Наука “ и основния модул „ Причал “.

В момента към модулите на съветския сегмент са прикачени три транспортни кораба: пилотираният „ Союз МС-24 “ и двата товарни кораба „ Прогрес МС-25 “ и „ Прогрес МС-26 “.

„ Наблюдаваме дребен теч в кърмовата част на МКС. Около седмица преди последното изстрелване на товарния транспортен съд „ Прогрес “ и скачването му с МКС този теч се усили. Работим с съветските ни сътрудници по идващите стъпки. В момента това не въздейства съществено на сигурността на екипажа “,

уточни ръководителят на програмата на НАСА за МКС Джоел Монталбано.

„ Специалистите отстраняват теча на въздух на борда на МКС. Екипажът постоянно прави работа по търсене и премахване на вероятните места на приключване. Данните, постъпващи от борда на станцията, се предават за разбор на експертите в естествен режим. Екипажът и станцията не са в заплаха “,

обясниха от пресслужбата на Роскосмос за медиите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР