НАСА разследва инцидент, който може да се окаже първото престъпление,

...
НАСА разследва инцидент, който може да се окаже първото престъпление,
Коментари Харесай

НАСА разследва астронавтка за киберпрестъпление, извършено от космоса

НАСА проверява случай, който може да се окаже първото закононарушение, осъществено в космоса: нелегално влизане в непозната банкова сметка от борда на Международната галактическа станция.
5 хакерски атаки, по-страшни от тази против Национална агенция за приходите Вижте какви са следствията от най-големите течове на персонални данни през последните години
Американската астронавтка Ан Маклейн признава, че до момента в който е била в полет, е влезнала в банковата сметка на еднополовата си брачна половинка, с която се намират в развой на бракоразвод. Маклейн не счита, че е направила закононарушение, оповестява New York Times.

Бившата брачна половинка Съмър Уордън е подала във Федералната комерсиална комисия и в инспектората на НАСА тъжба за несанкциониран достъп и кражба на персонални данни.

Маклейн се върна от полет в космоса през юни тази година. Според юриста й, тя просто е желала да се убеди, че няма проблеми със фамилния бюджет и парите са задоволителни за заплащане на сметките и грижите за сина, който фамилната двойка отглежда.

Летец Маклейн и офицерът от разузнаването на военно-въздушните сили Уордън се женят през 2014 година, а пред 2018 година Уордън подава документи за бракоразвод.

Съгласно съглашение сред държавите-собственици на Международната галактическа станция Съединени американски щати, Русия, Япония, Канада и Европейската галактическа организация, върху индивида, намиращ се в космоса, владее правото на личната му страна. Същото се отнася и за собствеността на борда.
Най-големите хакерски атаки в България през последните години Най-големият пробив до момента у нас беше този през октомври 2015 година -тогава за 10 часа блокираха уеб страниците на ЦИК, Министерство на вътрешните работи И ГРАО
В случай че канадец извърши закононарушение в космоса, ще понесе наказване, съгласно канадското законодателство.

С развиването на галактическия туризъм въпросът за съществуването на строги правила за носене на наказателна отговорност става все по-актуален. До момента, обаче, не е имало опция да се ревизира, по какъв начин тъкмо действа системата.

Според НАСА, до момента не са получавани сведения за осъществени в космоса закононарушения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР