NASA разработва подробна програма за унищожаване на опасните за Земята

...
NASA разработва подробна програма за унищожаване на опасните за Земята
Коментари Харесай

NASA създава ядрено оръжие срещу опасните астероиди

NASA създава подробна стратегия за заличаване на рисковите за Земята метеорити, в това число и основаването на нуклеарно оръжие за тази цел.
Проектът напълно разумно се нарича  HAMMER  и към този момент е планиран галактическия уред за заличаването на метеоритите благодарение на нуклеарни бомби.

Идеята е галактическият уред да се сблъска с галактическото тяло и да се взриви. Предвижда се и доставката на нуклеарен заряд на галактическото тяло, който ще може да промени траекторията на метеорита или да го взриви на напълно дребни елементи.

Новото нуклеарно оръжие сигурно ще се наложи да бъде употребявано на 25 септември 2135 година, когато половин километровият метеорит „ Bennu “ ще прелети покрай Земята на разстояние по-близко от орбитата на Луната. Напълно е допустимо неговата траектория леко да се промени. Към сегашен ден изчисленията демонстрират, че вероятността Bennu да се сблъска със Земята е 1 към 2700. Ако метеоритът въпреки всичко уцели нашата планета, то силата от удара ще надвиши 1 гигатон тротилов еквивалент. Това е 44 пъти повече от мощното земетресение в Суматра през 2004 година, когато цунами съкруши Сомалия на противоположния бряг на Индийския океан.

Има и различен различен план за Bennu. Възможно е оцветяването на половината метеорит със светлоотразяващо покритие. В този случай, светлинното налягане се удвоява и това може да се окаже задоволително за смяна на траекторията./  kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР