НАСА разпространи видеозапис, на който се вижда как метеорит се

...
НАСА разпространи видеозапис, на който се вижда как метеорит се
Коментари Харесай

Метеорит се вряза в Луната и предизвика мощна експлозия

НАСА популяризира видеозапис, на който се вижда по какъв начин астероид се врязва в Луната и предизвести, че Земята може да е идната цел, оповестяват „ Дейли стар” и „ Телеграф”.

Впечатляващото видео демонстрира по какъв начин 40-килограмова галактическа канара удря Луната със скорост 56 000 благи в час (над 90 000 км/ч) и провокира мощна детонация. Учените от галактическата организация на Съединени американски щати разпространиха клипа, с цел да илюстрират разрушителната мощ, която един метеоритен удар би имал върху Земята. Макар скалата да е била със скромни размери – колкото куче от порода лабрадор, резултатът бил отблъскващ.

Експлозията провокирала светлинно лъчение с яркостта на звезда от четвърта големина. Мощността на удара била като на проваляне от 10 крилати ракети. Инцидентът, който станал на 11 септември 2013 година в региона на Морето на дъждовете, бил сниман от камера на НАСА. Учените от галактическата организация предизвестиха, че този удар показва заплахата, на която човешката цивилизация е изложена заради все по-нарастващия риск от огромен конфликт.

„ През последните осем години НАСА следи Луната за признаци на детонации, породени от метеорити”, съобщи представител на организацията. „ Те преди малко видяха най-голямата детонация в историята на програмата. Светлинното лъчение бе 10 пъти по-ярко от всичко, което сме виждали до момента. Който е гледал Луната в оня миг, щеше да види детонацията даже без телескоп”.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР