НАСА представи новия си роувър Марс 2020, който е почти

...
НАСА представи новия си роувър Марс 2020, който е почти
Коментари Харесай

НАСА представи новия си роувър Марс 2020

НАСА показа новия си роувър Марс 2020, който е съвсем приключен и следващата година ще потегли към Червената планета за търсене са следи от отминал живот, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Официалното име на апарата, конструиран в Лабораторията за ракетни мотори в Пасадена, ще бъде определено при започване на 2020 година. През месец февруари американското галактическо ведомство ще достави роувъра в галактическия център " Кенеди " във Флорида, където трите му секции ще бъдат съединени. Изстрелването, планувано за месец юли, ще изпрати роботизираната машина в сухо езеро на Марс, което е по-голямо от Манхатън, оповестява Българска телеграфна агенция.

Четириколесната машина с размер на автомобил ще кацне в основата на кратера Джезеро с дълбочина 250 метра, който в миналото е бил езеро с размерите на езерото Тахо. Това е планувано да стане през месец февруари 2021 година. В кратера изобилстват седименти отпреди 3,5 милиарда години, които учените се надяват да съдържат фосили от марсиански живот.

Марсоходът би трябвало да вземе към 30 проби от почвата, които ще бъдат отправени към Земята от различен галактически уред, планиран от НАСА. Досега седименти от Марс в никакъв случай не са били връщани назад на нашата планета.

/БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР