НАСА подписа поръчка с Axiom Space, базирана в Хюстън компания,

...
НАСА подписа поръчка с Axiom Space, базирана в Хюстън компания,
Коментари Харесай

НАСА награждава Axiom Space с четвъртата частна мисия на МКС

НАСА подписа поръчка с Axiom Space, основана в Хюстън компания, за четвъртата частна задача на астронавти до Международната галактическа станция (МКС).

Мисията, наречена Ax-4, е планувана да започва не по-рано от август 2024 година от галактическия център Кенеди на НАСА във Флорида.

Екипажът на Ax-4 ще се състои от четирима частни астронавти, които ще бъдат определени и подготвени от Axiom Space и утвърдени от НАСА и нейните интернационалните сътрудници. Екипажът ще прекара до 14 дни в орбита, провеждайки разнообразни действия с екипажа на МКС и наземните контролери.

Мисията е част от напъните на НАСА да трансферира ниската околоземна орбита от главно спонсорирана от държавното управление активност към такава, при която НАСА е един от многото клиенти.

„ На НАСА беше подредено да създаде търговски платформи за поддържане на непрестанно наличие на Съединени американски щати в ниска околоземна орбита и за преход оттатък интервенциите на Международната галактическа станция. Тези частни задачи на астронавти оказват помощ да се проправи пътя за този преход “, споделя Фил Макалистър, шеф на комерсиалното пространство в централата на НАСА във Вашингтон.

Axiom Space ще получи от екипажа на НАСА доставки за товари, предпазване и запаси в орбита за ежедневна приложимост. Заповедта също по този начин включва до седем изключителни дни на борда на МКС. НАСА ще получи от Axiom Space научни проби и други товари.

SpaceX като снабдител на изстрелване

Axiom Space подписа контракт със SpaceX като снабдител на изстрелване на задачата. Частните астронавти ще летят на галактически транспортен съд SpaceX Dragon, който също ще транспортира товари и опити до и от МКС. Астронавтите ще упражняват с НАСА, интернационалните сътрудници и SpaceX за своя полет, разучавайки системите, процедурите и готовността за изключителни обстановки на галактическия транспортен съд Dragon.

Axiom Space получава услугите на НАСА както посредством поръчка за съответна задача, по този начин и посредством възстановимо съглашение за галактическия акт. Чрез последното Axiom Space ще възвърне разноските на НАСА за услуги като образование, потребление на уреди и услуги за изстрелване.

НАСА разгласи избора си на Axiom Space за третата частна задача през март. Мисията, наречена Ax-3, в този момент е планувана да започва не по-рано от януари 2024 година Предложените членове на екипажа за Ax-3 сега се преглеждат от НАСА и нейните интернационалните сътрудници.

НАСА избра Axiom Space за третата и четвъртата частна задача на астронавтите от оферти, получени в отговор на нейното известие за проучване от септември 2022 година Агенцията оцени предложенията въз основа на способността на доставчика да извърши сполучлива задача, способността на НАСА да поддържа задачата и приноса на задачата към задачата на НАСА за полети в ниска околоземна орбита.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР