НАСА подменя протеклите уплътнения на лунната си ракета на стартовата

...
НАСА подменя протеклите уплътнения на лунната си ракета на стартовата
Коментари Харесай

Трети опит: НАСА с надежди за изтрелването на ракетата до края на септември

НАСА подменя протеклите уплътнения на лунната си ракета на стартовата площадка с вярата да я изстреля за първия й тестов полет до края на този месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

От управлението на американската галактическа организация обявиха, че ще създадат още един тест след ремонта, с цел да се уверят, че всички течове на водородно гориво са отстранени.

Ако този тест премине сполучливо и в случай че Космическите сили на Съединени американски щати удължат периода на освобождение от отговорност за сигурност на полетите, НАСА може да направи още един опит за изстрелване на 98-метровата ракета в края на септември. В противоположен случай тя ще бъде върната в хангара за спомагателна работа, което ще отсрочи старта най-малко до октомври.

Поредица от течове на водородно гориво и други проблеми стопираха поредните опити за изстрелването й предходната седмица.

Най-мощната ракета в света се чака да изведе капсула в орбита към Луната. НАСА се надява да изпрати четирима астронавти в орбита към Луната през 2024 година и най-рано през 2025 година екипаж да кацне на повърхността й.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР