НАСА откри нова осма екзопланета в системата на звездата Кеплер-90,

...
НАСА откри нова осма екзопланета в системата на звездата Кеплер-90,
Коментари Харесай

НАСА откри осма екзопланета в система, подобна на Слънчевата


НАСА откри нова осма екзопланета в системата на звездата Кеплер-90, която по брой подхожда на нашата Слънчева система, предадоха международните организации.

Още по-удивителен е фактът, че машини, а не хора, са създатели на откритието. Директорът на астрофизическия отдел на НАСА Пол Херц уточни, че откриването на осмата екзопланета, орбитираща към звездата Кеплер 90, е станало допустимо при обработка на получените данни от орбиталния телескоп " Кеплер " с потреблението на компютри с детайли на изкуствен интелект. Осмата екзопланета е скръстена Кеплер-90i., предава Бтв.

Звездата " Кеплер-90 " се намира на разстояние от 25 светлинни години от Слънчевата система. Тя принадлежи към клас G и е по-гореща от Слънцето.

И новооткритата Кеплер-90i е третата подред след своята звезда, съвсем като Земята. Но тя кръжи доста по-близко до своето слънце и една година при нея трае единствено 14 дни. Температурата на повърхността на Кеплер-90i е от 427 градуса по Целзий. Планетата е част от единствената система от осем планети, открита до момента.

Компанията „ Google ” е употребила данните, получени от телескопа Кеплер, с цел да създаде стратегия, учредена на машинното самообразование на компютрите. Те се концентрираха върху доста слаби планетарни сигнали, които биха лишили години на хората, с цел да ги проучват. С откритието на Кеплер-90i се реализира международна премиера, при която за пръв път машини ни разкриват нови светове.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР