НАСА обяви на предварително обявена пресконференция намерението си да изпрати

...
НАСА обяви на предварително обявена пресконференция намерението си да изпрати
Коментари Харесай

НАСА съобщи подробности за мисията до Слънцето

НАСА разгласи на авансово оповестена конференция желанието си да изпрати сонда, която ще се потопи във вътрешната атмосфера на Слънцето в първата по рода си задача, наречена " Докосване на Слънцето ". Пресконференцията бе извършена в Университета на Чикаго като знак за респект към професор Юджийн Паркър, откривателят на слънчевия вятър. Мисията " Слънчевата сонда " ще бъде революционна по замисъла си, невиждан опит да доближи и изследва фотосферата - повърхността на нашето Слънце и да отговори на въпроси, вълнували учените десетилетия.

Томас Цурбухен от централата на НАСА във Вашингтон съобщи, че има вяра, че новата задача ще успее да отговори на тези въпроси като загадъчното " магнитно присъединение, което провокира слънчевите изригвания. След старта си апаратът на НАСА ще прелети около Венера седем пъти, с цел да понижи дистанцията си до Слънцето и да изпозва гравитацията на планетата. Тази маневра би трябвало да се извърши с акуратност до един метър, означи Никола Фокс. Апаратът ще извърши общо 24 обиколки към Слънцето като при последните три галактическият транспортен съд ще прелети на разстояние от 6,3 милиона километра от повърхността на Слънцето.

Това е към седем пъти по-близо, в сравнение с който и да е галактически транспортен съд е стигал до нашата звезда. Той ще се подложи на 570 пъти по-висока слънчева радиация от всеки галактически транспортен съд в орбита към Земята, акцентира проф. Изследователите се надяват да научат повече за короната, тази загадъчна свръхгореща " атмосфера " на Слънцето. Космическият уред ще бъде оборудван с принадлежности за проучване на магнитното поле и измерванията на плазмата и слъчевия вятър - непрекъснатият поток от заредени частици, изхвърлян в космоса от короната.

По-доброто схващане на процесите, ръководещи слънчевия вятър ще доведат до по-добри прогнози на " галактическото време ", което е доста значимо за пилотираните галактически кораби, изключително в подтекста на пилотираните задачи до Марс, които ще се проведат през 20-те. Космическият уред и инструментите му ще бъдат предпазени от слънчевата топлота със щит, пълен 11 см от въглероден композит, който ще би трябвало да устоя на температури, които доближават съвсем 1400º С, само че ще резервира нисска температура за потребния товар на галактическия транспортен съд.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР