НАСА обяви графика за следващия етап на програмата Артемида, която

...
НАСА обяви графика за следващия етап на програмата Артемида, която
Коментари Харесай

Пилотираната мисия до Луната „Артемида 2“ бе обявена за месец ноември 2024 година

НАСА разгласи графика за идващия стадий на програмата „ Артемида„, която има за цел да върне хора на Луната. Съобщава се, че пилотираната задача е би трябвало да започва през месец ноември 2024 година и в нея ще взе участие четирима астронавти. Тяхната задача ще бъде да обиколят Луната и да се върнат без кацане.

Стартът на „ Артемида 2 “ се чака да бъде даден в края на ноември 2024 година Космическият транспортен съд с четиричленен екипаж ще орбитира към Луната и няма да каца на нея. НАСА ще разгласи имената на членовете на екипажа на „ Артемида 2 “ по-късно тази година, като към този момент е известно единствено, че единият от тях ще бъде канадец.

По време на задачата „ Артемида 3„, планувана към 12 месеца след „ Артемида 2 “, астронавтите за пръв път ще кацнат на южния полюс на Луната. За задачата с кацане организацията има потребност от повече време, с цел да построи и тества редица основни детайли, нужни за нейния триумф. Сред детайлите, които към момента са в развой на създаване, са лунният модул за кацане, изграждан от SpaceX, и галактическите костюми за напредване по повърхността на Луната (скафандрите за работа в открития космос наоколо до Международната Космическа Станция не са подобаващи за това – те са прекомерно тромави).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР