НАСА обяви, че е на пазара за скали от Луната

...
НАСА обяви, че е на пазара за скали от Луната
Коментари Харесай

НАСА: Събирайте скали от Луната, ние ще ги купим

НАСА разгласи, че е на пазара за скали от Луната и желае да заплати на компании да свършат мръсната работа, осведоми Агенция Франс Прес, представена от news.bg.

Договорът няма да включва стъпване на Луната, което може да бъде реализирано единствено от националните галактически организации на три страни, само че планува фирмите да разработят робот, който НАСА или огромни играчи в частния бранш могат да изпратят на небесното тяло, с цел да събира въпросните скали.

" НАСА купува лунна почва от частен снабдител! Време е да установим регулационна сигурност за добиване и търговия на галактически запаси ", написа в " Туитър " админът на американската галактическа организация Джим Брайдънстайн.

Съединени американски щати желаят да се трансфорат в водач в употребата на запаси, открити на метеорити и Луната. Тази политика към този момент е обрисувана в изпълнителна заповед на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп предходната година, макар че липсва интернационален или юридически консенсус по какъв начин по най-хубавия метод да се експлоатират ресурсите в космоса.

Големите контракти за космоса не включват съответни неща по този въпрос.

Обществената поръчка на НАСА планува компании от целия свят да показват оферти за събиране на 50-500 грама канара или реголит от повърхността на Луната, да дават фотография като доказателство и по-късно товарът да бъде благосъстоятелност единствено на американската организация.

Компаниите ще предложат своите предложения и ще получат 20% от парите авансово, а останалите след сполучливо довеждане докрай на задачата.

От НАСА плануват договорите да са на стойност десетки хиляди долари.

В блог Брайдънстайн писа, че по-късно НАСА ще заяви методите за събиране на запаси, само че не е ясно дали материалите ще бъдат събирани от бъдещи астронавти и ще останат на Луната или ще бъдат върнати на Земята.

НАСА желае да върне хора на Луната до 2024 година Агенцията се надява да се извлече лед от лунните полярни региони за доставяне с питейна вода и да раздели молекулите, с цел да сътвори ракетно гориво за нова задача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР