НАСА най-накрая обяви имената на астронавтите, които ще обикалят около

...
НАСА най-накрая обяви имената на астронавтите, които ще обикалят около
Коментари Харесай

Първите лунни астронавти от 50 години насам. Какво следва?

НАСА най-сетне разгласи имената на астронавтите, които ще обикалят към Луната по време на задачата " Артемида 2 ". Командирът Рийд Уайзман, Виктор Глоувър и Кристина Кох ще летят за Съединени американски щати, а Джереми Хансен от Канадската галактическа организация ще съставлява страната си. Екипажът ще обитава до 21 дни на борда на капсула " Орион ", която ще прекара към 42 часа във висока околоземна орбита, преди да обиколи Луната и да се спусне в Тихия океан.

Кристина Кох е най-известна с най-дългия престой в космоса на жена астронавт. Уайзман е водач от Военноморски сили, който е бил и водач изпитател в програмата F-35 Lightning II. Глоувър влезе в историята, като взе участие в първата оперативна задача на Crew Dragon през 2021 година Хансен е водач на изтребител и един от четиримата сегашни канадски астронавти.
Кои са лицата, призвани да влязат в историята?
Четиримата членове на екипажа на " Артемида 2 " са определени от сегашния деен състав от 41 астронавти на НАСА и четирима астронавти на Канадската галактическа организация. Решението се падна на началника на астронавтите Джо Акаба, ръководителя на дирекцията за летателни интервенции Норм Найт и Ванеса Уайч, шеф на галактическия център " Джонсън ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР