НАСА наскоро се похвали, че може да унищожи опасен за

...
НАСА наскоро се похвали, че може да унищожи опасен за
Коментари Харесай

Ето как да се спасим, ако астероид се разбие в планетата ни

НАСА неотдавна се похвали, че може да унищожи рисков за земята метеорит. Последният пагубен конфликт с галактическа канара се случва преди 66 милиона години. При него умират динозаврите. В наши дни някои учени още веднъж считат, че може би ни следва нов огромен конфликт.

Именно поради това откривателите неуморно работят върху управления, които да спасят човечеството. Първата стъпка би била унищожаването на метеорита преди да е станало прекомерно късно. Американската галактическа организация знае по какъв начин се действа в такива случаи, само че сега над 2000 евентуално рискови метеорити единствено чакат да се промъкнат нейния радар.

През 2022 година НАСА изстрелва своя Double Asteroid Redirection Test (Двоен тест за пренасочване на астероиди), прочут още като DART. Той е част от първата задача за планетарна отбрана на човечеството, наречена " Моментът на Армагедон ". Целта на задачата е била луна, наречена " Диморфос ", която обикаля към своя астероид-майка " Дидимос ".

На 26 септември DART се издига с 15 000 благи в час (24 140 км/ч) към Диморфос, с цел да го измести от орбитата му, а на 1 март НАСА се похвали с извънреден триумф на задачата. 

Спътникът на галактическата организация, огромен колкото тв приемник съумява да измести с 33 минути орбитата на метеорита с широчина 520 фута (около 158 метра).

Сценарият, в който метеорит с размерите на този, умъртвил динозаврите удря нашата планета, е вероятен един път на 100 до 200 милиона години, само че не е и изцяло неприемлив.

Според специалистите, в случай че НАСА не успее да отклони метеорит най-хубавото ни решение би било да напуснем зоната на удара и да не приближаваме крайбрежните райони. Това е тъй като земята е 71% вода и има по-голяма възможност галактическата канара да падне в океана. Това би провокирало големи цумамита, които може би ще обхванат цялата суша, написа dailymail.

Когато обаче метеорит се сблъска със Земята, той ще освободи прахуляк, парчета и даже токсични газове. Те могат да останат в атмосферата с години, а даже и с десетилетия.

Според учените при удар с метеорит със Земята най-добре би било да потърсите подземно леговище. Бункерите са скъпо наслаждение, цените им стартират от 20 000$ и доближават до над 1 милион $.

Компанията The Vivos Group, строи бункери за 35 000 $ с оптимален потенциал от 24 души.

Комплекс от бункери в Южна Дакота пък побира към 10 000 души. Той е разгласен за " авариен проект за човечеството ".

Можете да излезете от бункера едвам когато сте сигурни, че въздухът на открито е в норма и когато се уверите, че пожарите и наводненията са отминали. Трябва също да ревизирате и дали от небето не пада киселинен дъжд. Едва тогава можете да излезете от скривалището си, поучават учените.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР