НАСА изведе в орбита с помощта на тежката ракета-носител Атлас

...
НАСА изведе в орбита с помощта на тежката ракета-носител Атлас
Коментари Харесай

НАСА изведе в орбита спътник за по-точни прогнози за времето

НАСА изведе в орбита благодарение на тежката ракета-носител " Атлас 5 " метеорологичен сателит , който би трябвало да усъвършенства точността на прогнозите за времето , предадоха международните организации.

Стартът, сбъднат от американската компания " Юнайтед лонч алайънс ", е бил даден от космодрума в Кейп Канаверал в щата Флорида. Спътникът GOES-S е бил подложен в специфична капсула във най-горната част на носителя. Тя се е отделила, когато ракетата е достигнала заплануваната височина.
 
Апаратът е екипиран с съоръжение, което ще води наблюдения на Земята и Слънцето за потребностите на Националното ръководство за проучване на океаните и атмосферата.
 
С помощта на спътника ще бъде получавана по-точна информация за стихийните бедствия, в това число за бурите, ураганите и наводненията . Освен това GOES-S ще разреши набирането на данни за горски пожари, изригвания на вулкани и пясъчни стихии.

The United Launch Alliance rocket is rolled from the Vertical Integration Facility to the pad at Space Launch Complex 41 at Cape Canaveral Air Force Station in Florida. Read more:
— NASA Kennedy / KSC (@NASAKennedy)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР