НАСА и Lockheed Martin най-накрая представиха X-59 - тих свръхзвуков

...
НАСА и Lockheed Martin най-накрая представиха X-59 - тих свръхзвуков
Коментари Харесай

НАСА и Lockheed Martin представиха тихия свръхзвуков самолет X-59

НАСА и Lockheed Martin най-сетне показаха X-59 - " спокоен свръхзвуков " аероплан, който може да промени бъдещето на военните и гражданските въздушни транспорти.


Завършеният X-59 Quesst беше забелязан от близо 150 души в именития цех Lockheed Martin Skunk Works в Палмдейл, прочут със своята секретност. Самолетът беше разработван от години, откакто през 2018 година НАСА даде безплатни средства в размер на 248 млн. $. Това е единствено първата от многото проучвателен стратегии, които НАСА има за цел да финансира, с цел да направи смели стъпки напред в авиацията във връзка с скоростта, успеваемостта и размера.


Досега самолетът е бил виждан единствено в разнообразни стадии на сглобяване в хангара, само че през днешния ден за първи път се появи пред очите на обществеността.


X-59 е планиран да преодолее звуковата преграда без гръмотевичните звукови удари, които нормално се появяват, когато самолетите се движат със свръхзвукова скорост. Вместо това той издава доста по-тих тон, сходен на звука от затръшване на врата на автомобил. Самолетът има капацитета да направи гражданска война в свръхзвуковите полети и авиацията като цяло.


" Рядко имаме опция да посрещнем толкоз доста гости в Skunk Works, а още по-рядко успяхме да представим обществено един от нашите самолети ", сподели Джон Кларк, вицепрезидент и общоприет управител на Lockheed Martin Skunk Works.

Когато завесата най-сетне падна, с цел да разкрие X-59, събралата се навалица приветства и подвигна мобилните си телефони, с цел да снима новия аероплан, ослепителен в алено и синьо под светлините. Издължената носова част на самолета, наподобяваща човка, се открои пред публикута.

" Това е миг, към който бъдещите генерации ще се обръщат със благоговение и удивление ", сподели Грег Улмър, вицепрезидент на Lockheed Martin по аеронавтика. " Мантрата на Skunk Works за експедитивност, тишина и качество придобива напълно ново значение. Възвестяваме очакванията за нова епоха на безшумно свръхзвуково пътешестване, което стана допустимо с помощта на съдействието ни с НАСА ", акцентира той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР