Нас не ни питат. Така председателят на Столичния общински съвет

...
Нас не ни питат. Така председателят на Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Настроения сред общински съветници за Антикорупционния закон - нас не ни питат

Нас не ни питат. Така ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков разяснява пред кореспондент на Actualno.com готвените нови промени в Антикорупционния закон, според които общинските съветници няма да подлежат на надзор - по този закон.
Герджиков посочи, че в дребните обитаеми места има огромен проблем да бъдат открити инициативни хора, с цел да са общински съветници и по този начин отбрани предходна корекция в закона - че съветниците не могат да вземат участие в управата, надзорния или контролния съвет на търговски сдружения с общинско присъединяване, да бъдат едноличен търговец, съучастник, акционер и други на комерсиално сдружение, което има подписани контракти с неговата община, както и с търговски сдружения с общинско присъединяване или с общински предприятия, да работят като пълномощник, синдик, ликвидатор.
Неговият сътрудник Михаил Владов, също от ГЕРБ, поддържа позицията му. Политически игри, е коментарът на Владов - същият, както и на други негови сътрудници в групата на ГЕРБ в СОС.
Общински съветници от Българска социалистическа партия също не се ангажираха с по-твърд коментар, само че споделиха, че преди поправката е имало разтревожени хора - особено в Столетницата, защото имат доста какво да заявяват.
Във Варна като цяло общинските съветници не пожелаха да разясняват тематиката. Все отново имаше глас от групата на ГЕРБ, който е твърдо срещу. Actualno.com насочи писмени запитвания и чака отговори. Подобно е ситуацията и в Пловдив, където чакаме по-конкретни отзиви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР