Нарушителят признал, че е шофирал с превишена скорост и е

...
Нарушителят признал, че е шофирал с превишена скорост и е
Коментари Харесай

Хванаха 20-годишен с 18 фиша и 7 акта да шофира с 260 км/ч по главен път към правешко село

Нарушителят признал, че е карал с превишена скорост и е споделил клипчетата за събирана на повече лайкове в профила си

20-годишен водач, похвалил се по какъв начин кара с 260 км/ч, бе глобен след светкавични дейности на служителите на реда от РПУ-Правец, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-София. На 19 март чиновници на РУ-Правец се сдобили с информация за клипчета в обществена мрежа, показващи шофиране със скорост, в пъти надвишаваща оптимално допустимата. Полицейските чиновници реагирали неотложно и бързо открили, че видеоклиповете са оповестени в профила на престъпно проявен юноша от село Разлив. Единият материал показвал ръководство в тъмната част на денонощието, на основния път в селото, с към 240 км/ч при ограничаване 50 км/ч.

На другите два клипа километражът отчитал скорост от 260 км/ч, а водачът гордо коментирал опциите на мощния автомобил. В хода на осъществената незабавна инспекция по неоспорим метод била открита самоличността на лидера и 20-годишният извършител бил свикан да се яви в районното ръководство. Извършената информация в автоматизираната осведомителна система на Министерство на вътрешните работи посочила, че младият мъж е дееспособен лидер от 2022 година, като досега към този момент са му формирани 18 фиша и 7 акта за разнородни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, измежду които – ръководство на МПС като недееспособен лидер, осъществяване на ПТП, ръководство с несъобразена скорост, непоставен предпазен колан, за техническа нередовност на автомобила и други

В снетото му сведение нарушителят признал, че е карал с превишена скорост и е споделил клипчетата за събирана на повече лайкове в профила си .

Шофьорът е бил потърсен от екип на Българска национална телевизия и се оказва, че това е 20-годишният Красимир Райков. Той живее в село Разлив. Роднините му са посрещнали екипа с камъни и тигани. Днес Райков не се е явил пред съда, представляван е бил от юрист.

Установено е, че колите във видеата не са регистрирани на негово име.

Връчен му е сигнален протокол по член 65 от ЗМВР. Съставен му е акт по Закона за придвижване по пътищата и автомобилът, употребен от него към сегашния миг, краткотрайно е спрян от придвижване. Материалите по случая ще бъдат докладвани по подготвеност в прокуратурата.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР