Нарушителите свалили регистрационните табели, но това не може да ги

...
Нарушителите свалили регистрационните табели, но това не може да ги
Коментари Харесай

Солени глоби за караваните в залива Вромос, по 10 000 лева ще плащат някои от собствениците

Нарушителите свалили регистрационните табели, само че това не може да ги избави, защото полицията ще ги откри по номерата на рамите 

Собствениците на каравани, които са ги паркирали по плажовете или в горите край тях, ще бъдат санкционирани, в случай че не ги реалокират. Това предизвести заместник-областния шеф на Бургас Владимир Крумов. Пред бТВ той изясни, че глобите варират от 1000 до 5000 лв.. 

„ На инспекция през днешния ден обаче ще дойдат и представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас. С геодезични принадлежности ще бъдат снимани транспортните средства и ще се откри дали са върху дюни. При такова нарушаване санкциите към този момент са от 5000 до 10 000 лв. “, посочи Крумов. 

9 институции стартират инспекции за нелегално сложени кемпери и каравани, откакто изтече срокът за доброволното им унищожаване, сподели пък водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев. 

„ Проверките стартират от мястото, където завършиха през предишното лято. Гората край залива Вромос от години се употребява като къмпинг през лятото, само че и през зимата като паркинг, на който притежателите си остават транспортните средства да зимуват, с цел да си пазят място за идващия сезон “, посочи кореспондентът Лора Стаматис.

Пълно е с каравани макар гратисния интервал, който бе даден на притежателите да си ги отстранен, добави тя. 

„ Имаме подадени доста сигнали за нелегално сложени транспортни средства по плажовете в региона. Затова се подхващат ограничения, защото притежателите на каравани нарушават няколко закона “, съобщи заместник-областният шеф.  

„ Днес в 14 часа стартират инспекциите и ще им бъдат връчени предупредителни протоколи, в които ще бъде разказано какво нарушават и ще им даде време да си реалокират транспортните средства. Ако не го създадат, ще пристъпим към издаване на актове за административни нарушавания “, изясни той.

Тъй като на множеството каравани са отстранени регистрационните табели, ние не може да ги установим, само че полицията ще го направи по техните рами и ще бъдат издирени притежателите, предизвести Крумов. 

Директорът на Държавно горско стопанство – Бургас инж. Кирил Петков пък заяви, че над 100 са нарушителите в залива Вромос.

„ Натискът върху горските територии е най-силен поради естествената сянка, която дърветата основават. Действията, които подхващаме, са извънредно подчинени на използването на Закона за горите и в поддръжка на самодейността на Областната администрация за разрешаване на тази обстановка. Предписания поставихме върху кемпери, каравани, палатки, монолитни навеси и железни постройки “, добави той. 

„ Вече сме в пожароопасния сезон и всяко палене на огън е неразрешено. Предвид атмосферните условия и непрекъснатия морски вятър, който има тук, е причина за пораждане на пожар. Всяка година имаме изгорели по няколко каравани “, сподели пък шефът на РДПБЗН-Бургас старши комисар Николай Николаев. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР