Нарушено е равното избирателно право, като се разделиха избирателите на

...
Нарушено е равното избирателно право, като се разделиха избирателите на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Трифонов и Иванов поставиха държавата до Индия и Венецуела

Нарушено е равното изборно право, като се разделиха гласоподавателите на под и над 300 гласоподаватели. Нарушени са правилата заложени в Конституцията, които имат за цел почтени и демократични избори. Това съобщи Дани Каназирева от ГЕРБ на конференция в централата на партията.

По думите ѝ преброяването вътре в машината става от програмен продукт, върху който имат достъп единствено избран брой лица. " Германия сподели, че това е противоконституционно, тъй като липсвала бистрота и нарушава демократичния темперамент. За съжаления България, от Трифонов и Иванов, бе сложена до страни, като Идния, Венецуела и Бразилия ", сподели тя. 

Според нея проблемите, които предстоят към момента нямат решения две седмици преди вота. Тя акцентира, че софтуерът към момента не е модифицират, а за чужбина никой не знае какъв брой души ще гласоподават, както и не се знае какъв брой машини ще са нужни. " Уж 400, само че не са налични ", добави Каназирева. Тя попита кои механически лица ще поддържат машините.

Канзирева акцентира, че с измененията в Изборния кодекс се отвориха секциите за Движение за права и свободи в Турция и се дава опция за анулиране на вота. " България е сложена в обстановка, в която страната сама не може да провежда изборния развой ", безапелационна бе тя. 
 Бойко Рашков: Обмислям да осъждам ГЕРБ Бойко Рашков: Обмислям да осъждам ГЕРБ
ГЕРБ с нови обвинявания - този път към вътрешния министър Бойко Рашков. На специфична конференция от партията на Бойко Борисов попитах...

Колегата ѝ Христо Гаджев пък сподели фотография на Атанас Шарпов от Демократична България и попита дали е получавал ключовете за софтуера на новите машини. 

От ГЕРБ приканиха да се броят разписките от вота, с цел да може да се подсигурява честността на вота.

" За да понижат подозренията и да се подсигурява честността ЦИК би трябвало да одобри решения да се съблюдава ИК- да се броят разписките и да бъдат проверявани, като наличие, в случай че това не се случи подозренията ще останат ", съобщи Дани Каназирева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР