Нарушенията в болниците под ударите на закона. Прокуратурата образува досъдебни

...
Нарушенията в болниците под ударите на закона. Прокуратурата образува досъдебни
Коментари Харесай

Нарушения за безстопанственост в 13 болници у нас


Нарушенията в лечебните заведения под ударите на закона. Прокуратурата образува досъдебни производства за занемареност против 13 лечебни заведения, а в още 15 започнаха спомагателни инспекции. Действията на обвиняването са резултат от инспекции в края на предходната година. Засега по-голямата част от уличените лечебни заведения отхвърлят коментар.

329 тествани контракта и открити скандални нарушавания. Символичните наеми за болнични площи и здравно съоръжение са измежду постоянно срещаните образци за неизгодни покупко-продажби в 13 лечебни заведения, обект на вниманието на прокуратурата.

Сотир Цацаров, основен прокурор на Р. България: Това, което обещахме през месец декември, към този миг е изпълнено в забележителна степен. Държа да кажа напълно ясно мнението си: наказателното гонене за неизгодини контракти, тъй като има скандално неизгодни контракти, е решение, само че то напълно не е ключа към казуса.

Класиката в погазването на закона се назовава "болница в болничното заведение ". Без да показва съответни лечебни заведения Сотир Цацаров посочи, че в някои от тях загубите са за милиони. След образеца с наем на аптека за 50 лева на година основният прокурор даде и различен образец, при който източването възлиза на 29 хиляди лева

Сотир Цацаров, основен прокурор на Р. България: Болница, която разполага с 4 коли за спешна помощ, единствено че за превозване на заболели не се употребяват тези изправни коли за спешна помощ, а болничното заведение има контракт с транспортна компания,която е благосъстоятелност на зам.-управителя.

Това се случва на гърба на почтен и бих споделил доблестен труд на хората, облечени в бели престилки.

Потърсихме ръководители на лечебните заведения от листата на прокуратурата. Засега множеството шефове отхвърлиха коментар, а някои от тях научили за досъдебните производства от медиите. Главният прокурор пък изясни, че огромната част от следствията са за дейности на техни прародители. А с цел да няма подозрения за напън в по-малките градове Сотир Цацаров е упълномощил инспекцията на Софийската градска прокуратура.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР