Нарушенията на доставките на коронавирусна ваксина на британскошведската компания AstraZeneca

...
Нарушенията на доставките на коронавирусна ваксина на британскошведската компания AstraZeneca
Коментари Харесай

AstraZeneca изостава с два месеца от графика за производство на covid-ваксини

Нарушенията на доставките на коронавирусна ваксина на британскошведската компания AstraZeneca са породени от нейното двумесечно закъснение
в производството. Това съобщи ръководителят на компанията Паскал Сорио в изявление за група водещи вестници на Европейския съюз, което по-специално беше оповестено във вторник вечерта от белгийския вестник Le Soir, представен от Агенция " Фокус ". 

„ Все още имаме проблеми с производството на главния съставен елемент на имунизацията, който в континентална Европа се създава във заводи в Нидерландия и Белгия. Вярваме, че сме намерили решение на тези проблеми, само че към момента изоставаме с два месеца от графика “, съобщи той, като даде обещание, че компанията му ще може да достави „ рационално количество ваксина “ до страните от Европейски Съюз през февруари.

В края на предходната седмица AstraZeneca уведоми Европейската комисия за 60% понижение на плануваните доставки през първото тримесечие по предварителните поръчки на Европейски Съюз. Сорио изрично отхвърли обвиняванията от няколко европейски медии и политици, че неговата компания е понижила доставките за Европейски Съюз, като е продала имунизацията на други страни на по-добри цени. Той също по този начин акцентира, че имунизацията, предопределена за Европейския съюз, не отива в Обединеното кралство, където AstraZeneca има лична индустриална верига. 

„ Ние също имахме избрани проблеми във Англия. Факт е обаче, че договорът с Обединеното кралство беше подписан през юни [2020], т.е. 3 месеца по-рано от Европейски Съюз (27 август). Следователно с Англия имахме 3 месеца повече за разрешаване на съществуващите проблеми “, сподели той.

Сорио увери европейските публицисти, че цената и темпът на произвеждане на ваксини остават рационални. „ За страдание фабриките, които доставят за Европа, имат по-ниска продуктивност, тъй че съотношението с Англия е 1 към 3 “, сподели изпълнителният шеф на AstraZeneca. Той подкрепи концепцията за ускорение на темпото на имунизация, като се употребява единствено 1 доза от имунизацията вместо две, която съгласно него е „ способна да обезпечи задоволителна отбрана “ в кратковременен проект. „ Винаги можете да вземете втората доза по-късно “, съобщи Сорио пред публицистите. 

В момента в Европейския съюз тече скандал, обвързван с огромно понижаване на доставките на имунизацията Pzer, която към този момент е сертифицирана в ЕС и с прогнозното известие на AstraZeneca, чийто препарат към момента се чака да бъде сертифициран тази седмица, че доставките на ваксини в Европейски Съюз ще бъдат понижени с 60% през първото тримесечие на 2021 година. Европейската комисия изиска пояснение от компанията и също по този начин разгласи желанието си да управлява всевъзможни доставки на ваксини, създадени от заводи в Европейски Съюз отвън общността. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР