Нарушения в качеството на водата в четири открити и 35

...
Нарушения в качеството на водата в четири открити и 35
Коментари Харесай

​Нарушения в качеството на водата в няколко столични басейна

Нарушения в качеството на водата в четири открити и 35 закрити басейна са разкрили от Столичната районна здравна ревизия. Какво демонстрират резултатите от пробите изяснява Паулина Найденова.


Високо наличие на хлор и епителни кафези във водата в четири открити столични басейна са открили инспекторите от началото на сезона.
Марияна Петрова - основен контрольор, РЗИ: Амониевите йони и нитритите са свързани с потребление на басейна не по предопределение. Понякога, когато се употребяват от дребни деца, те се изпишкват и тези индикатори се появяват при лабораторен надзор.
Същите нарушавания са открити и в басейните на закрито. От началото на годината са издадени наставления за неприятно качество на водата в 35 от тях. В други 13 басейна са издадени заповеди за краткотрайно прекъсване.
Марияна Петрова - основен контрольор, РЗИ: Има и наличности на отклонения от микробиологичните индикатори. В тези случаи имаме издадени заповеди за краткотрайно прекъсване на обектите до премахване на нарушаванията и надлежно имаме санкции за съответните лица.
Освен инспекциите на Регионалната здравна ревизия, обвързване за проучване на водата имат и притежателите на басейни. Пробите се взимат всяка заран. Сигнали за замърсяване могат да се подават от жители на дежурния телефон или на уеб страницата на Регионалната здравна ревизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР