Нарушения са открити в дейността на фирма, стопанисвала складове и

...
Нарушения са открити в дейността на фирма, стопанисвала складове и
Коментари Харесай

Иззеха над 820 кг месо, колбаси и сирене с изтекъл срок на годност в Пазарджишко

Нарушения са открити в активността на компания, стопанисвала хранилища и търговски обекти на територията на Пазарджик и района, оповестиха от полицията.
Специализираната полицейска интервенция е извършена от чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОД на МВР-Пазарджик и с присъединяване на представители на Областна дирекция „ Безопасност на храните “, Дирекция „ Инспекция по труда “, Национална агенция за приходите и пожарната в Пазарджик.
При инспекцията били открити над 1330 кг риба и морски артикули, съхранявани погрешно, както и съществуването на над 820 кг месо, салами и сирене, които били с изминал период на валидност.
Оказало се, че компанията употребява един от складовете си без нужните строителни бумаги. От представителите на Национална агенция за приходите са осъществени инвентаризации на складовите пространства на компанията в Пазарджик и село Братаница.
Инспектори от „ Държавен противопожарен надзор “ при пожарната в Пазарджик разкрили пропуски и в пожарната обезопасеност на обектите и оборудването със средства за пожарогасене. За всички установени нарушавания са формирани или следва да бъдат формирани актове от способените контролни органи.
Откритите 820 кг месо, салами и сирене ще бъдат унищожени. Проверките не престават на територията на цялата област.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР