Нарушения са констатирани при проверката на 32 автобуса, пристигащи от

...
Нарушения са констатирани при проверката на 32 автобуса, пристигащи от
Коментари Харесай

Провериха 32 автобуса на ГКПП „Капитан Андреево“

Нарушения са установени при инспекцията на 32 рейса, идващи от Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ в празничния 1 май, оповестяват от Министерството на туризма. Установяване на нелоялни практики при проведените пътувания е била задачата на инспекциите.

Всички са превозвали туристи в проведени пътувания. Не са показани ваучерите им от трима туроператори, като от тях ще бъде изтънчено да ги покажат в Комисията за отбрана на потребителите.

Установено е и, че 8 от рейсовете са без подписани контракти с пасажерите. За един от тях не е предоставено уверение за осъществяване на туроператорска активност.

При други три случая са липсвали контракти сред превозвача и туроператорите.

Проверени са и двама, показали на проверяващите идентификационните си карти, като са удостоверили регламентирано осъществяване на специалността „ екскурзовод “.

При един от рейсовете е открито, че не е показана застраховката „ Отговорност на туроператора “ и тя не е била въведена в Националния туристически указател. При един от туроператорите е открита нелоялна комерсиална процедура – табелата за транспорт, обозначаваща уредника на екскурзията, не дава отговор на неговото име.

От автомобилната администрация са формирани общо 5 акта за административни нарушавания при превозвачите, като на един от рейсовете са свалени регистрационните номера. Икономическа полиция не откри нарушавания, допълват от министерството.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР