Нарушения. 24 часа: Агенцията по вписванията до Мая Манолова: Подават

...
Нарушения. 24 часа: Агенцията по вписванията до Мая Манолова: Подават
Коментари Харесай

Йончева внесе сигнал в прокуратурата и за Борисов и братовчед му; Градушка удари Северозападна България

Нарушения.

" 24 часа ":

Агенцията по вписванията до Мая Манолова: Подават се заявки без платена такса и документи

В Агенцията по вписвания се подават заявки без импортирана държавна такса и годишни финансови доклади без нито един документ. Това затруднява регистърното произвеждане и води до постановяване на отводи за регистриране или инструкции.

Това написа в отворено писмо на Агенцията по вписвания до омбудсмана Мая Манолова, която през днешния ден се срещна с юристи, които оферират промени в активността на институцията. Според тях чиновниците в Търговския указател, който е част от организацията, употребявали практики на ръба на закона и имали чувството, че се работи главно за събиране на такси.

" Броят на анулираните от съда отводи директно рефлектира върху годишната оценка на длъжностните лица по регистрация ", дават отговор от Агенцията по вписвания. Оттам показват и данни за понижаване на отводите от регистриране. За интервала февруари-май т.г да вземем за пример те са 11 873, а за същия интервал през 2018 година са били 13 758. Това е приблизително 10% от всички прегледани заявки. 5% от тях се обжалвали в съда, който анулира половината.

Сигнали.

" Сега ":

Йончева внесе сигнал в прокуратурата и за Борисов и братовчед му

Кандидатът за евродепутат от Българска социалистическа партия Елена Йончева внесе сигнали до прокуратурата по отношение на прехвърлянето на бизнеса на Борисов на братовчед му, с който сутринта министър председателят разгласи, че не поддържа връзка, заяви пресцентърът на Българска социалистическа партия. Това става факт няколко дни, откакто Йончева изиска прокуратурата да ревизира и така наречен къща в Барселона. По този мотив Борисов сподели сутринта, че Българска социалистическа партия употребяват похвати от учебник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). " Там написа, че най положителния метод да унищожиш един човек е да подбереш определени истини за него и да ги съчетаете в избрана композиция ", разясни министър председателят.

В сигнала се споделя, че от информации по партидите на редица сдружения, в които Борисов е имал присъединяване като притежател и/или шеф излиза наяве, че преди да стане кмет на Столична община и по-късно министър председател, той е трансферирал бизнеса си точно на братовчед си Радослав Венциславов Иванов. Това са компаниите ИПОН 1, Борко 2000 и БИУМ 99, която от своя страна е притежател на ИПОН-Агенция за сигурност и защита. Според информации на комерсиалния указател, откакто Борисов става кмет, а по-късно и министър-председател, братовчедът Радослав Венциславов Иванов подписва голям брой покупко-продажби за недвижими парцели в София и изключително за парцели в с. Иваняне.

Вторият сигнал е за осъществени заменки в интерес на братовчеда на Борисов Радослав Иванов. Става въпрос за терен на най-комуникативнато място в " Люлин ".

Бедствие.

" Дума ":

Градушка удари Северозападна България

Силна градушка удари Северозападна България.

Пострадали са обитаеми места в Монтана, Ловеч, Плевен, Враца, Тетевен. Граждани побликуваха фотоси и видеа в обществените мрежи.

Към момента няма информация по отношение на нанесените вреди.

В последните дни градушки унищожиха реколтата в Нова Загора и Карловско. Преди това мощно пострадаха няколко села в Плевенско.

Посещение.

" 24 часа ":

Захариева и Хайко Маас ядоха баница в Халите и се возиха на метрото

Външните министри на България и Германия Екатерина Захариева и Хайко Маас направиха обиколка на историческия център на София, явоха баница в Халите и по-късно се качиха на метрото.

След формалните диалози в Министерския съвет Захариева разноски немския си сътрудник из забележителностите в центъра на София. Двамата минаха из по този начин наречения квадрат на толерантността, разглеждайки ротондата " Свети Георги ", джамията и синагогата. Двамата се отбиха и в Халите, където се поддържаха с баница и айрян, след което от спирка " Сердика " се качиха на метрото. С подземния превоз двамата отидоха до идващото събитие от формалната им стратегия - пръва копка на новата постройка на немското посолство в София.

Обещание.

" Монитор ":

Борисов: Догодина възвръщаме програмата за саниране

Догодина ще се възвърне програмата за саниране, като сега се търси модел. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Пазарджик.

В понеделник министър-председателят бе на следващата обиколка из страната, с цел да инспектира дадени обекти или да пререже лентата на нова инвестиция. Рано сутринта Борисов стартира деня с изявление пред бТВ, където съобщи, че чака нов " Костинброд " директно преди евровота.

След това мина през Пазарджик, където откри ново хале на цех " Костал ". Там той съобщи: " Дълги години се говореше за ниска подготовка, а в този момент освен заводите не си отиват, а все нови и нови откриваме. Така че благодаря на служащите, тъй като с техния труд доста неща се направиха за Пазарджик ". По думите му сега машиностроенето прави от 25 до 30% от Брутният вътрешен продукт. Той обходи завода и се срещна с работата на експертите в него.. " Работниците стартират с 1100 лв. заплата и ваучери за храна, само че да ги вдигате още ", разяснява той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР