Нарушението на Конституцията е арогантно и нагло. Причините за реакцията

...
Нарушението на Конституцията е арогантно и нагло. Причините за реакцията
Коментари Харесай

Крум Зарков: Нарушението на Конституцията е арогантно и нагло

„ Нарушението на Конституцията е надменно и безочливо. Причините за реакцията на президента след избора на конституционни съдии, са две – бяха нарушени преди малко признати законодателни промени и арогантността, когато народните представители взеха решение да не се съобразят с решение на Конституционния съд, в което се сподели, че новоизбраните ще довършат мандата на предходните, т.е. 7 години, защото 2 към този момент са изтекли. “ Това съобщи някогашният длъжностен министър на правораздаването Крум Зарков.

По думите му нарушаването на Конституцията е надменно и безочливо.

„ Когато се нарушава Конституцията не е плод на непросветеност, просто имат съзнание, че ще се размине.Самият темперамент на сглобката е по този начин, че с всички свои решения ще нарушават Конституцията. Управлението е построено въз основата на надлъгване – веднъж в самата сглобка и повторно на гласоподавателите ”, добави той.

Зарков отхвърли да разкрие дали президентът Радев ще участва на клетвата на новите конституционни съдии, само че сподели:

„ Аз се надявам да не се закълнат ”.

Депутатите избраха Десислава Атанасова за арбитър в Конституционния съд за период от 9 години, напомня SafeNews. Тя събра  159 гласа „ за “, „ срещу “ бяха 65, нямаше въздържали се.  Тя ще заеме мястото на Гроздан Илиев. Борислав Белазелков, номинацията на ПП-ДБ, събра 154 гласа „ за “ и също беше определен.

Третият претендент Цвета Рангелова получи единствено 42 гласа „ за “, 105 гласоподаваха „ срещу “, въздържаха се 65.

Кандидати бяха изслушани в отрасловата Комисия по конституционни въпроси в четвъртък.
И тримата подчертаха, че ще бъдат самостоятелни конституционни съдии. А Цвета Рангелова от “Възраждане ” даде обещание в случай че бъде определена, да си даде отказ по делата, инициирани от ПГ на „ Възраждане “.

Източник: bTV

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР