Нарушени са не само Международни актове, но и българското законодателство.

...
Нарушени са не само Международни актове, но и българското законодателство.
Коментари Харесай

Сиди от ВМРО подаде сигнал до МВнР заради антисемитските коментари на Белев


Нарушени са освен Международни актове, само че и българското законодателство. Мълчанието на управлението на „ Демократична България “ го прави съпричастно, безапелационен е Сиди в писмо до Националния координатор за антисемитизъм заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. От Вътрешна македонска революционна организация напомнят, че по-рано през днешния ден членът на Националното управление на Вътрешна македонска революционна организация и депутат в 44-ото Народно заседание Александър Сиди, направи изострен коментар за обявата на Белев във Facebook, която гласи: „ Най – на ниска цена са пътували евреите в конските вагони – изцяло гратис “, което е действителна отпратка към изгонването на милиони евреи по време на Втората международна война към лагерите на Хитлер. Голяма част от тях са намерили гибелта си там по изключително нечовечен метод. Недопустимо е да се вършат сходни мнения и то от хора, които се пишат бранители на човешките права, даже и в най – изкривените им форми.

В писмото до Георгиев са представени правила от българското законодателство, които са жестоко погазени от представителя и претендент за общински консултант от „ Демократична България “ в София Белев. Сиди приготвя и сигнал до ЦИК поради неприемливия език на омразата, употребен от екоактивиста.

В сигнала Сиди, който е с еврейски генезис, добавя още, че неналичието на съответна реакция от страна на политическите водачи на „ Демократична България “ Христо Иванов, Атанас Атанасов, както и на лидера на листата и претендент за кмет на „ Демократична България “ арх. Борислав Игнатов е доста смущаваща и би трябвало да се обърне внимание и на текстове от Наказателния кодекс, които се съотнасят към съпричастност на група или общественост.

Прилагаме и копие от писмото, изпратено до формалната поща на заместник-министър Георг Георгиев. Документът ще бъде входиран в понеделник сутринта в деловодството на Министерство на външните работи.







Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР