Нарушена технологична и трудова дисциплина е причина за инцидента в

...
Нарушена технологична и трудова дисциплина е причина за инцидента в
Коментари Харесай

Проверяват замърсеността на въздуха в района на завод Арсенал

Нарушена софтуерна и трудова дисциплинираност е причина за случая в завода „ Арсенал “ в Казанлък, при която тази заран почина един служащ, а различен е мощно обгорял . Това съобщи за регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова .
Междувременно екипи на пожарната правят замервания за степента на замърсяване на въздуха в региона на завода.
„ Аз не съм била навръх мястото, където е станало произшествието. Данните, които имам, са че става въпрос за един умрял 26-годишен служащ и един мощно потърпевш и обгорял 46-годишен служащ. Става въпрос за нарушение на трудовата и софтуерната дисциплинираност, при която се прави процесът в съответния завод. Силно потърпевшият служащ е откаран в клиниката по изгаряния в Пловдив “, уточни Микова.
Тя сподели, че опустошения в завода няма, тъй като не става въпрос за гърмеж, а за запалване, което е угасено съвсем незабавно. „ Този завод се намира в края на територията на самото дружество, тъй че не се е наложило да изтеглят работещите от завода. Производственият развой не е пресечен “, добави регионалният шеф.
Сигналът за произшествието до полицията е постъпил в 10:25 часа.
Припомняме, че пред публицисти в Министерски съвет вътрешният министър Валентин Радев посочи, че запалена бъркалка е повода за случая в завода.
„ Това е помещение, където е бъркалката и където безусловно се забърква някаква примес. Двамата служащи са били вътре, а не е трябвало да бъдат вътре, не е трябвало да са там “, уточни още той.
„ Съгласно технологията и ограниченията за сигурност, двамата служащи е трябвало да бъдат отвън въпросното помещение. Управлението на този развой е изнесен извън, има си табло с бутони. Защо са били вътре, ще излиза наяве, само че са нарушили софтуерната дисциплинираност. Запалва се сместа, няма гърмеж, пламва, обгаря ги. Това е особена примес, на барутна основа. Това не е взривно вещество “, посочи вътрешният министър.
Снимка : Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР