Нарушаването от страна на Русия на териториалната цялост на Украйна

...
Нарушаването от страна на Русия на териториалната цялост на Украйна
Коментари Харесай

Посолството на САЩ: Партньорството за сигурност с България сега е по-силно от всякога

Нарушаването от страна на Русия на териториалната целокупност на Украйна е опасност за всички суверенни народи, пишат от посолството

Министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин посети България от 18 до 19 март, с цел да разиска нашето мощно партньорство в региона на сигурността с българските си сътрудници и да препотвърди нашата обща решителност пред лицето на неоправданото и непредизвикано навлизане на Русия в Украйна, обявиха от американското посолство в София.

По време на визитата си в България, Лойд Остин се срещна с министър-председателя Кирил Петков и министъра на защитата Драгомир Заков, както и с американски и български военнослужещи на полигона в Ново село.

По време на срещата си с министър-председателя Петков министърът на защитата Остин изрече хвалба към България като скъп сътрудник в областта на сигурността, както в двустранните ни връзки, по този начин и в НАТО, и означи, че нашето партньорство във връзка с сигурността в никакъв случай не е било по-силно.

Министър-председателят и министър Остин оповестиха, че водената от България многонационална бойна група към този момент действа и дружно с американската рота „ Страйкър “ (Stryker) в България е под управлението на Върховния главнокомандващ на НАТО в Европа. Тази бойна група на полигона в Ново село ще усили нашите групови отбранителни качества като съдружници в НАТО.

Двете страни още веднъж се ангажираха да вземат решения по отношение на защитата в района на групов принцип със ценене на националния суверенитет на всички съдружници. И двете страни потвърдиха, че нарушаването на териториалната целокупност на Украйна от страна на Русия съставлява сериозна опасност за всички демократични и суверенни народи и че ние оставаме единни в поддръжката си за украинския народ, който се бори самоуверено в отбрана на своята страна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР