Нарушаването на веригите за доставки поради украинската криза ще доведе

...
Нарушаването на веригите за доставки поради украинската криза ще доведе
Коментари Харесай

Германия бие аларма: През 2023 година иде най-голямата хранителна криза в историята

Нарушаването на веригите за доставки заради украинската рецесия ще докара до дефицит на торове и ще лиши фермерите от способността да създават задоволително култури, съгласно публикация в немското издание Compact.

„ Следващата година ни чака една от най-големите хранителни рецесии в историята на човечеството “, сподели Матиас Бернингер, началник на отдел в Bayer AG, химико-фармацевтична транснационална корпорация, основана в Леверкузен.

Неговата позиция се споделя и от немския икономист Матин Каим, съгласно който световният апетит може да засегне до 100 милиона души.

Според ръководителя на Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации Дейвид Бийзли неналичието на храна ще предизвика огромни миграционни потоци, на фона на които рецесията от 2015 година " ще наподобява като летен пикник ".

От изключително значение за европейските страни са заводите за калиеви торове в Урал и Беларус, които в този момент са под западните наказания. Като подмяна се предлага потреблението на азотни торове, само че, както написа вестникът, заради повишаването на газа те не могат да се създават на налични цени.

Припомняме: След началото на специфична военна интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна западните страни ускориха санкционния напън върху Москва. Ограничителните ограничения засегнаха главно банковия бранш и високотехнологичните артикули.

Много марки оповестиха изтеглянето си от Русия. Кремъл назова новите наказания икономическа война, само че акцентира, че са подготвени за сходно развиване на събитията.

Призивите за занемаряване на съветските енергийни източници станаха все по-силни. В същото време Европа към този момент е изправена пред повишаване на цените на горивата и предизвикана от него инфлация на храните, което провокира неодобрение измежду популацията.

Годишната инфлация в 19 страни от еврозоната се форсира до 7,4 % през март.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР