Народното събрание започва последната си работна седмица преди коледните празници

...
Народното събрание започва последната си работна седмица преди коледните празници
Коментари Харесай

Депутатите заседават извънредно за контрола над петролните рафинерии у нас

Народното заседание стартира последната си работна седмица преди коледните празници с изключително съвещание. На него депутатите ще разискват дали страната да поема контрола над петролните рафинерии в страната.

Предложението е импортирано от парламентарната група на " Демократична България " и планува контрола над рафинериите да се реализира от министъра на стопанската система, а в частните фирмите да бъде назначаван специфичен търговски шеф за прочут интервал, който няма да има право да се разпорежда с имуществото на сдружението. Той ще бъде назначаван, в случай че рафинерията е нарушила правата на Европейски Съюз или на Организация на обединените нации или има възможност производството ѝ да бъде спряно.

Действията са за страната да поеме оперативния надзор на рафинерията на " Лукойл " в Бургас, само че текстовете ще могат да се употребяват за каквото и да е дружество от сериозната конструкция на страната.

Предложението беше признато преди няколко седмици от комисията по енергетика и в този момент следва да бъде гласувано и в пленарната зала.

В друга точка от дневния ред ще се преглежда законопроекта, импортиран от Движение за права и свободи. Той предлага ембарго за износа на недопечен петрол и нефтопродукти, които са създадени с съветски нефт - нещо, което към този момент е решено от Европейския съюз. Миналата седмица от решението на Съюза стана ясно, че българските рафинерии.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР