Народното събрание включи в седмичната си програма за работа изслушване

...
Народното събрание включи в седмичната си програма за работа изслушване
Коментари Харесай

НС ще изслуша Николай Денков във връзка с посещението му в Украйна

Народното заседание включи в седмичната си стратегия за работа чуване на министър-председателя Николай Денков по отношение на визитата му в Украйна и на министъра на защитата Тодор Тагарев.

► Искането за чуване на министър-председателя е постъпило от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ".

Преди гласуването му по гледище на Хамид Хамид от Движение за права и свободи към настояването за чуване на Денков бе добавено да бъде изслушан и министърът на защитата Тодор Тагарев. Предложението бе гласувано със 156 гласа " за ", трима - " срещу " и 41 - " въздържал се ". Точката е закрепена като първа от програмата за работа на депутатите от програмата за четвъртък. Отново по искане на " Българска социалистическа партия за България " Народното събрание включи в седмичната си програмата за работа Законопроект за представителните искове за отбрана на груповите ползи на потребителите. Нинова съобщи, че този закон е импортиран от служебния кабинет във време, когато е образувано постоянното държавно управление, само че в границите на този парламент. Тя настоя да бъде включен в програмата за четвъртък. Точката бе включена със 156 гласа " за ", един - " срещу " и 41 - " въздържал се ". От " Възраждане " желаеха чуване на министъра на енергетиката Румен Радев, само че предлагането им бе отхвърлено. Депутатът Цончо Ганев настоя за отпадане от дневния ред на проекторешението, импортирано от Явор Божанков и група народни представители, за освобождение на Ивелин Първанов от комисията по външна политика. Парламентът отхвърли настояването му. Проекторешения са импортирани и от Атанас Атанасов за освобождение на Ангел Георгиев от Комисия по външна политика, както и за освобождение на Ивелин Първанов като член на Комисията по защита. Ангел Георгиев и Ивелин Първанов са депутатите от " Възраждане ". Българска телеграфна агенция напомня, че на 20 февруари делегация на " Възраждане " посети Руската федерация по покана на партия " Единна Русия " и взе участие във Форум на поддръжниците на битката с модерните практики на неоколониализма " За свободата на нациите ".

Залата отхвърли предложенията за отпадане на въпросните планове на решения от дневния ред и ще прегледа импортираните проекторешения, макар че настояванията от страна на " Възраждане " са, че въпросните оферти са направени в нарушаване на парламентарния устав и всъщност опонират и на Конституцията. Цвета Рангелова цитира разпореждания от правилника, съгласно които предложенията за овакантяване състава на непрекъсната комисия в Народното събрание се вършат по предложение на парламентарната група, от която е даденият депутат или по негово персонално волеизявление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР