Народното събрание вече реши за “Лукойл. Ако се представи като

...
Народното събрание вече реши за “Лукойл. Ако се представи като
Коментари Харесай

Асен Василев: Ако се предложи нещо ново за “Лукойл”, то трябва да се обсъди от правителството

Народното събрание към този момент реши за “Лукойл ”. Ако се показа като предложение нещо ново, би трябвало да се прегледа какво съответно се предлага и то да бъде разисквано от целият кабинет, както и от министъра на стопанската система. Това съобщи пред публицисти в Ловеч финансовият министър Асен Василев след вчерашното изказване на ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, че ще внесе идната седмица план на решение за анулация на дерогацията на “Лукойл ”.

“Парламентът към този момент взе решение за “Лукойл ”. Ако ще се предлага нещо ново, би трябвало да забележим какво тъкмо се предлага. То ще бъде разисквано от цялото държавно управление, включително и от министъра на стопанската система. Знаете, че предходното решение беше взето въз основата на много обстойни отчети за това какво е допустимо да се случи като скорост на прехода ”, уточни Василев.

Относно това дали съществуват разминавания сред съдружните сътрудници Василев съобщи:

  “Разминавания постоянно има сред двама индивида – без значение дали са в една и съща партия, или в разнообразни партии. Но като забележим действителни текстове, действителните оферти, ще може да се разяснява нещо действително ”.

Министърът подерта, че от “Лукойл ” зависи дали ще бъде продадена рафинерията в Бургас

“Това, което съм споделил в изявлението на “Файненшъл Таймс ” е, че има проявен интерес към закупуване на рафинерията от разнообразни интернационалните организации ”, изясни Василев.

 Румен Радев Снимка: БГНЕС

Той разяснява още, че не може да проумее упреците от президента Румен Радев и от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, тъй като “най-нормалното нещо е, в случай че ще се продава подобен стратегически актив, държавното управление да следи относително от близко процесите ”.

Василев уточни, че за първи път “Лукойл ” стартира да заплаща налози, а страната взима парите от рафинерията и това е в изгода за бюджета на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР