Народното събрание успя да излъчи структура на част от постоянните

...
Народното събрание успя да излъчи структура на част от постоянните
Коментари Харесай

Борисов и Петков оглавиха две от постоянните парламентарни комисии

Народното заседание съумя да излъчи конструкция на част от непрекъснатите парламентарни комисии. Това обаче не се случи без поредност от обвинявания от така наречен " опозиционни партии " в лицето на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ", които напуснаха пленарната зала преди гласуването на председателските постове на комисиите и обявиха, че няма да вземат участие в решенията. 

Така ГЕРБ-СДС оглавят председателските места на 14 парламентарни комисии, ПП-ДБ взимат 3, а Движение за права и свободи - 5. 

Припомняме, че председателското място на комисията по правни въпроси е на ротационен прицип. В момента тя бива ръководена от Стою Стоев от ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България ", а по-късно ГЕРБ-СДС би трябвало да излъчи ръководител. 

Сред посочените за ръководители най-ключови са назначенията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за ръководител на комисията по външна политика и на Кирил Петков - на комисията по въпросите на Европейския съюз. 

Три от комисиите обаче останаха без ръководители. Това са комисията на директното присъединяване на жителите и взаимоотношение с гражданското общество, комисията по политиктие на българите отвън страната и комисията по туризъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР