Народното събрание спешно трябва да попълни Висшия съдебен съвет със

...
Народното събрание спешно трябва да попълни Висшия съдебен съвет със
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Парламентът спешно да попълни ВСС. Прокуратурата е дадена на академията на МВР

Народното заседание незабавно би трябвало да попълни Висшия правосъден съвет със своята квота, редом с разглеждането на бюджета за годината. А Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров да подадат оставки. Прокуратурата е предоставена на Академията на Министерство на вътрешните работи.

Така водачът на " Движение 21 " и член на Левицата юристът Татяна Дончева вижда какви неотложни ограничения би трябвало да се вземат след свадите в прокуратурата от последните дни.

" В правосъдната система има проблем, който се задълбочава от няколко години, сега е някаква самобитна дребна кулминационна точка. От 2020 година, когато основният прокурор Иван Гешев разпореди на преторианската си армия с тежко въоръжение да влезе в президентството, започнаха събития, които във времето убедиха по-голямата част от българската общност, че там в действителност има проблем и че той би трябвало да бъде решен с хирургически инструмент " - уточни Дончева в изявление за Българска национална телевизия.

По думите ѝ  " опитите на политиците да си уредят правосъдна власт, която да не ги проверява, когато крадат, не е занапред ". " Винаги в правосъдната система е имало ходатайства, намеса, напън и т. н. Човек привиква с това ".

Татяна Дончева съпостави раздора сред основния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов с времената на Никола Филчев и убития Николай Колев. Посочи, че Гешев изначално не е бил подобаващ за тази работа.

" Още до момента в който Гешев беше прокурор в профилираната прокуратура, разбрахме, че това момче не е за тази работа, която кукловодите са му отредили. По две аргументи - първо, тъй като полицаят е установка. Това е психопрофил, прочувствена, физическа, интелектуална и психическа даденост, която е пригодена за дадени места и е доста ефикасна, само че има и работни места в правораздаването, за които не е пригодена. Сега сме създали даването на прокуратурата на Академията на Министерство на вътрешните работи - Сарафов и Тодоров са от една група, а Гешев - от годината след тях ", съобщи.

И добави:

" Когато Филчев беше основен прокурор, Филчев живееше в поделението на баретите, тъй като се опасяваше, че някой някъде ще го убие. Основна фигура в реденето на интригата на страната тогава беше Алексей Петров, който и в този момент е деен по тематиката. Като се появи Алексей Петров на пързалката за кънки, аз знам, че тука нещо е нечитаво. И постоянно има евреи, постоянно има евреи при Алексей Петров, постоянно има супер експерти ", уточни тя, визирайки честите медийни изяви на Алексей Петров от така наречен атентат против Гешев насам.

Гешев първо беше под въпрос. За разлика от Филчев, той беше под въпрос и още отпреди това се разясняваше - " Абе, това момче, добре ли са го огледали, става ли за тая работа? ". Назначиха го Цацаров, Бойко Борисов и Делян Пеевски. А в този момент стартират да приказват за народа, за чест и достолепие. Три години той не можа да се сети какво проверява и за какво го проверява - и не става дума единствено за Барселонската къща, а за джуджета, фотоволтаици и други такива неща. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР