Народното събрание следва да постанови акт по указа на президента,

...
Народното събрание следва да постанови акт по указа на президента,
Коментари Харесай

Радев чака решение на НС, след това връчва втория мандат

Народното събрание следва да постанови акт по указа на президента, съдържащ предложение за избор на министър-председател и последвалото заявление за отвод от претендента. Това разясниха за БНР от прессекретариата на президента Румен Радев.

Едва когато Народното събрание се произнесе, президентът може да продължи конституционната процедура посредством връчване на втория мандат за сформиране на държавно управление в сегашния парламент.

Втората директория с изследователски мандат се връчва на препоръчан за министър-председател от втората по величина парламентарна група - тази на обединението ПП-ДБ.

Малко след 9 часа през днешния ден Мария Габриел подаде заявление в Народното събрание, с което публично отхвърли да бъде министър председател и ГЕРБ да сформира кабинет. Очаква се изказване от ПП-ДБ през днешния ден, само че към момента не е ясно по кое време. 

Като нощес министър председателят в оставка Николай Денков прикани  ГЕРБ-СДС да извърши ангажимента отпреди 9 месеца за ротация в кабинета и да продължи ръководството за още 9 месеца без промени в кабинета, с министър председател Мария Габриел до влизане в Шенгенското пространство и еврозоната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР