Народното събрание ще заседава извънредно в петък, 27 октомври от

...
Народното събрание ще заседава извънредно в петък, 27 октомври от
Коментари Харесай

Извънредно: Парламентът ще заседава в петък

Народното заседание ще заседава изключително в петък, 27 октомври от 12:00 часа. Това се показва на уеб страницата на Народното събрание.

В дневния ред на депутатите е включено разискване на ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за енергетиката, признат от Народното събрание на 5 октомври 2023 г. 

Втората точка, по която народните представители ще дебатират е първо гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за запасите от петрол и нефтопродукти с вносители Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

По-рано през днешния ден на изключително съвещание на Комисията по енергетика в Народното събрание депутатите отхвърлиха ветото на президента.

Припомняме, че през седмицата политическите пристрастености в " сглобката " се повишиха откакто от ПП-ДБ призоваха да не бъде свиквано изключително съвещание преди вота в неделя.  



Последва и реакцията на първата политическа мощ - водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи от Стара Загора , че му се вижда озадачаващо, че единствено поради " Лукойл " няма да бъде прегледано ветото, наложено от Радев.

Делян Добрев пък бе безапелационен, че съвещание в петък ще има. По думите му на него " ще си проличи кои ПГ са на хранилката на " Лукойл ", кои членове на кабинета са на нея, и кои не са ". За тези думи пък министър председателят Николай Денков разгласи, че ще заведе дело срещу тези, които приказват за " хранилката " Лукойл ". 

Какво ще се случи в петъчни ден и дали от ПП-ДБ ще променят позицията си за наличие на изключителното пленарно съвещание, следва да разберем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР