Народното събрание ще проведе извънредно заседание днес, на което единствената

...
Народното събрание ще проведе извънредно заседание днес, на което единствената
Коментари Харесай

Започват дебатите по вота на недоверие срещу правителството

Народното заседание ще организира изключително съвещание през днешния ден, на което единствената точка в програмата ще бъде дебатът, обвързван с вота на съмнение против държавното управление, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Засега на ръководещите не им доближават гласовете за отменяне на вота, само че при самото гласоподаване в залата конфигурацията може да се промени.

ГЕРБ, които са вносители на вота, имат 67 депутати. Против държавното управление са също и от Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане “, или общо 125 гласа.

Управляващите събират общо 115 гласа – „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ и шестимата самостоятелни, отделили се от Има Такъв Народ.

В сряда – 22 юни, вотът ще бъде гласуван, само че в случай че дебатите продължат до късно, гласуването му може да бъде отсрочено и за четвъртък. Необходими са гласовете на 121 депутати, с цел да бъде подсилен.

БГНЕС напомня, че вотът на съмнение против кабинета на Кирил Петков беше импортиран от парламентарната група на ГЕРБ-СДС на 15 юни. Мотивът му е за „ неуспеха на държавното управление във финансово-икономическата политика “. Тогава поддръжка за вота показаха представители на „ ИТН “ (ИТН), Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

В четвъртък ГЕРБ, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ гласоподаваха дружно в интерес на свалянето на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев от поста му. В петък вечерта от ГЕРБ предложиха дебатът да се организира на изключително съвещание в неделя, а гласуването да се организира в понеделник. Тогава зам.-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов от „ Демократична България “ упрекна опозицията в това, че бърза, с цел да не може още депутати от Има Такъв Народ да изоставен парламентарната им група и да гласоподават в интерес на държавното управление.

В понеделник още депутати от Има Такъв Народ напуснаха партията с претекста, че „ мафията е пробила в Има Такъв Народ “.

Управляващата четворна коалиция стана тройна, след Слави Трифонов отдръпна партията си, а с това държавното управление загуби поддръжката си от парламентарното болшинство./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР