Народното събрание ще обсъди проект на решение за предоставяне на

...
Народното събрание ще обсъди проект на решение за предоставяне на
Коментари Харесай

Ето какво ще обсъждат депутатите до края на седмицата

Народното заседание ще разиска план на решение за даване на спомагателна военна помощ на Украйна. Това планува първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, оповестена на интернет страницата на Народното събрание. 

В дневния ред са включени още първите четения на измененията в Закона за предучилищното и учебното обучение, Закона за устройство на територията, Закона за протекция на детето. В оферти дневен ред за сряда е и второто гласоподаване на промените в Закона за отбрана на растенията. 

Първото гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания, се планува да е точка първа от програмата за работа на депутатите в четвъртък, 28 септември 2023 г. 

За тогава е планувано и повторното гласоподаване на оспорените разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт, признат от Народното събрание на 2 юни 2023 година и върнат за ново разискване с Указ № 90 от 14 юни 2023 година на президента, като точка втора. Точка трета от плана на стратегия за четвъртък планува на второ четене да бъде гласуван Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. 

Точка първа от плана за стратегия за работа на депутатите в петък планува на второ гласоподаване да бъдат прегледани измененията в Закона за публичните поръчки. На второ четене тогава се чака да бъдат гледани измененията в Закона за биологичното многообразие и в Закона за силата от възобновими източници. Предвиден е и постоянен парламентарен надзор. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР