Народното събрание ще обсъди отчета на Съвета за електронни медии

...
Народното събрание ще обсъди отчета на Съвета за електронни медии
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда отчета на СЕМ за 2019 година

Народното събрание ще разиска доклада на Съвета за електронни медии (СЕМ) за 2019 година В него акцент са трите процедури за избор на генерални шефове на Българското национално радио и Българската национална телевизия, както и осъщественото наблюдаване върху стратегия ”Хоризонт” за спазването на плурализма.

В доклада на Съвета за електронни медии се отбелязва, че за следения интервал в обзорните излъчвания вести и актуално-публицистични излъчвания с политическа и икономическа тема в стратегия „ Хоризонт “ е налице плурализъм на гледните точки.

В активността на медийния регулатор през 2019 година се открояват двата профилирани мониторинга на предизборните акции за европейските и локални избори.

През предходната година Съвет за електронни медии е осъществил наблюдаване на 68 малките екрани и 57 радиопрограми, като е издал 31 наказателни постановления, 6 от които не са обжалвани.

В годишния доклад медийният регулатор насочва предложение за разискване на законодателни промени в Закона за радиото и малкия екран за обвързване на мандатите на членовете на управителните препоръки на БНР и Българска национална телевизия с тези на генералния шеф, който ги е предложил, с цел да се обезпечи по-голяма непоклатимост на ръководството.

В програмата на Народното събрание са още годишният доклад на Комисия за отбрана на персоналните данни и първо четене на измененията в закона за Българския Червен кръст.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР