Народното събрание ще гласува първата ротация на председателското място в

...
Народното събрание ще гласува първата ротация на председателското място в
Коментари Харесай

Депутатите гласуват първата ротация на председателя на правната комисия

Народното заседание ще гласоподава първата ротация на председателското място в правната комисия, като Анна Александрова от ГЕРБ-СДС се чака да поеме поста ръководител, а досегашният - Стою Стоев от ПП-ДБ, ще заеме заместник-председателското място.

Това планува план на решение, което ще гласоподават депутатите.

С друго решение се предлага Тома Биков от ГЕРБ да бъде определен за ръководител на непрекъснатата комисия по културата и медиите след оставката на Вежди Рашидов.

Депутатите ще обсъдят на първо четене и четири обособени законопроекта за промени в Закона за придвижване по пътищата, три от тях, импортирани от ПП-ДБ, и един - от ГЕРБ-СДС. Първата група промени плануват въвеждане на ограничаващи ограничения за новите водачи, придобили категория В и В1.

Предлага се в границите на една година за тях да важи възбраната да ръководят автомобил с над 120 конски сили, както и да карат през нощта в часовете след 22 часа до 6 часа сутринта. С други промени се планува задължението контролните органи да стопират на пътя и да връчват невръчени електронни фишове и санкции на водачи, които имат повече от 5 невръчени такива.

Предвижда се и възбрана за шофиране в границите на 12 месеца и санкция от 3 000 лв. за водачи, които нарушават разпоредбите за прекосяване през железопътен прелез. С измененията, импортирани от ГЕРБ-СДС, се дава опция и на общините да реализират надзор върху разпоредбите за придвижване по пътищата, като ще имат право да употребяват по-голям брой механически средства за надзор.

В късата седмична стратегия на депутатите са включени и годишните отчети за активността на службите за 2022 година, както и окончателните промени в закона за храните, в закона за електронното ръководство и в закона за достъп до социална информация.

Днес или най-късно на следващия ден се чака водачите от обединенията в ръководството да проведат лидерска среща, на която да изяснят позициите си по редица въпроси, станали мотив за престрелки през медиите сред водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР