Народното събрание ще гласува окончателно промените в Закона за публичните

...
Народното събрание ще гласува окончателно промените в Закона за публичните
Коментари Харесай

Вдигат тавана на бюджетния дефицит

Народното заседание ще гласоподава дефинитивно измененията в Закона за обществените финанси, с които ще вдигне тавана на бюджетния недостиг, съобщи Българското национално радио.

По стратегия точката е първа в дневния ред. Прагът на недостиг, който все още съгласно българското законодателство е 2 на 100 от брутния вътрешен артикул, след поправките може да бъде по-висок - 3% или повече. През април поради ковид и последвалата икономическа рецесия, Европейската комисия позволи на всяка държава-членка да има право краткотрайно да трансферира 3-процентния недостиг в бюджета си.

Народното събрание би трябвало да прегледа и промени в Закона за българските персонални документи, съгласно които открадната или изгубена персонална карта, която е била оповестена за невалидна, няма да може още веднъж да се афишира за такава, ако бъде открита. Целта е да се реализира сходство на информацията на документите, налична в Министерство на вътрешните работи, Интерпол и Шенгенската осведомителна система.

Очаква се народните представители да продължат и с Кодекса на труда, чиито текстове плануват преименуването на празника 24 май и увеличение на изключителния труд от 150 на 300 часа годишно, против което Българска социалистическа партия се разгласи изрично срещу.

Вчера поправките не бяха гласувани и поради неналичието на кворум при направената поименна инспекция и съвещанието беше прекъснато.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР