Народното събрание ще гласува окончателно промените в Закона за данък

...
Народното събрание ще гласува окончателно промените в Закона за данък
Коментари Харесай

Депутатите гласуват окончателно промените в Закона за ДДС

Народното събрание ще гласоподава дефинитивно измененията в Закона за налог върху добавената стойност, с които се плануват по-ниски ставки за избрани артикули и услуги. Управляващите оферират за ресторантьорски, кетъринг услуги и за книгите данъчната ставка да се понижи от 20 на 9 на 100.

Предложението на ръководещите е понижението да бъде краткотрайна мярка за интервала до 31 декември 2021 година.

По-ниската ставка е планувано да важи за настаняване, предоставяно в хотели и сходни заведения, в това число даването на ваканционно настаняване и отдаване чартърен тук-там за площадки за къмпинг или каравани.

Депутатите ще вземат решение дали високоалкохолните питиета, бирата и виното, сервирани в заведенията за хранене или предоставяни като част от кетъринг услуга, да останат отвън обсега на по-ниските данъчни ставки.

Промените в Закона за налог върху добавената стойност, импортирани от ръководещите, плануват още ваучери за отмора в размер на 210 лв. за чиновници в системата на опазването на здравето и сигурността, както и еднократна помощ за осмокласниците.

Парламентът ще взема решение дали данъкът върху добавената стойност да се понижи от 20 на 9 на 100 и за бебешки храни, пелени и санитарни материали, каквото е предлагането на Движение за права и свободи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР