Народното събрание сформира 22 постоянни парламентарни комисии - първата създадена

...
Народното събрание сформира 22 постоянни парламентарни комисии - първата създадена
Коментари Харесай

НС сформира 22 постоянни парламентарни комисии

Народното заседание образува 22 непрекъснати парламентарни комисии - първата основана е Комисията по бюджет и финанси, към която има най-голямо очакване да стартира разискването на актуализацията на държавния бюджет. Депутатите взеха решение тя да бъде управлявана от Любомир Каримански от " ИТН ".

Почти месец, откакто стартира работа това национално заседание, най-сетне има образувани комисии. Забавянето пристигна от неяснотата първоначално за това какъв брой дълъг ще е животът на този парламент, както и създалото се напрежение към това, че първият мандат на Има Такъв Народ не съумя да бъде осъществен. Това също не сътвори положителни упования за това какъв брой дълъг ще е животът на Народното събрание, само че след разногласия на председателски съвет в последна сметка комисиите са гласувани.

От " Изправи се БГ. Ние идваме " се отхвърлиха от председателски и зам.-председателски места, с което получиха остра оценка от ръководителя на президента. Казаха, че по този начин не се държи по този начин показаната страна за това, че по този начин могат да бъдат блокирани комисиите в Народното събрание.

Актуализацията на бюджета е импортирана в Народно събрание още на 2 август.

" Свиквам на изключително съвещание комисията за бюджет и финанси в 14:30. Събираме се и ще приемем първо вътрешните си правила, а от на следващия ден започваме с първо четене на бюджета. Няма по-кратки периоди вероятни от това, което съм направил през днешния ден ", сподели ръководителят на бюджетната комисия в Народно събрание Любомир Каримански.

Каква ще е позицията на " ИТН " по по този начин препоръчаната актуализация?

" Трябва да има актуализация на бюджета, само че ще би трябвало да влезем в елементи и с министъра на финансите и други специалисти. Ще се стремим прецизно да се придържаме към финансовите индикатори и закона за обществените финанси ", сподели Каримански.

Като първа политическа мощ в Народното събрание от Има Такъв Народ оглавиха множеството от парламентарните комисии, а ГЕРБ ще водят комисиите по просвета и медии, както и тази за въпросите на Европейски Съюз и транспортната комисия. От " Движението за права и свободи " оглавяват икономическата комисия и тази по районно развиване и благоустройство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР