Народното събрание събра кворум за заседание в петък. То беше

...
Народното събрание събра кворум за заседание в петък. То беше
Коментари Харесай

Френското предложение за РСМ влезе в дневния ред на НС

Народното заседание събра кворум за съвещание в петък. То беше намерено от краткотрайния ръководител Мирослав Иванов. Той предложи дневния ред, в който първа точка е въпросът за районен съд Македония. Одобриха го 210 народни представители, съобщи Нова тв.

Депутатът от " Възраждане " и заместник-председател на Комисията по външна политика Ангел Георгиев предложи точка 1 от дневния ред да отпадне, тъй като " няма смяна в политическата конюнктура в районен съд Македония ".

" РСМ не се е реформирала. В сегашния си тип този парламент морално е банкрутирал и не може да вземе решения по такива фундаментални въпроси за десетилетия напред ", сподели Георгиев. Според него не е държавническо оферти, импортирани в 12 без 10 секунди, да бъдат обсъждани с такава лекост.

" Не може нещо толкоз значимо да бъде обсъждано за половин час, да бъде входирано през вчерашния ден и да се гласоподава през днешния ден ", сподели още Георгиев. Неговото предложение бе отхвърлено с гласовете на 188 депутати и подкрепено от едвам 12.

Лидерът на партия " Възраждане ” също разяснява от парламентарната естрада. " Българският народен интерес е България да бъде свободна и просперираща. Да създадем по този начин, че с днешното решение Народно събрание да бъде един добър образец. Иначе националното изменничество няма да бъде последно ”, сподели Костадинов.

Декларацията, която беше наситена с доста исторически обстоятелства и препратки към Балканските войни, беше ориентирана против гласуването за отпадане на ветото за започване на договаряния на районен съд Македония с Европейски Съюз. Това е първа точка в дневния ред.

Костадинов прикани настоящето Народно събрание да не приема решения, които да погребат фантазията за българския народен блян. " Не единствено " Възраждане ", само че всеки един естествен българин няма да одобри национално изменничество ", акцентира той.

Лидерът на партията съобщи, че сега се намираме в обстановка, в която би трябвало да се обърнем обратно и да забележим по кое време сме реализирали триумфи. " Постигали сме триумфи, когато сме били единни. Неуспехите са идвали, когато сме се поддавали на непознат напън ", сподели той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР